Sulkemiskorvauksen haku tehdään Valtionkonttorin sivuilla. Korvausta on haettava viimeistään neljänkuukauden kuluessa sulun päättymisestä. Yritys voi hakea tuke

  • jos toimitilat on suljettu lain nojalla määräajaksi, esim. ravitsemusliikkeet, kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot (tai tartuntatautilain §58 g nojalla määrätty toimitilat suljetuksi)
  • jos on korkeintaan 49 työntekijää
  • vaikka olisi hakenut kustannustukea (ovat erillisiä tukia, eivät poissulje toisiaan).

Yritys ei voi hakea sulkemiskorvausta

  • jos toimintaa on vain rajoitettu (aukioloaika, asiakasmäärä), mutta ei määrätty suljetuksi
  • omaehtoisen sulkemisen vuoksi
  • jos yhtiölläsi on verovelkaa ulosotossa tai et ole ennakkoperintärekisterissä.

Vertailukausi on 02/2021. Vertailuliikevaihto, palkat ja joustamattomat kulut tulevat siis helmikuun 2021 perusteella, josta lasketaan päiväkohtainen korvausmäärä. Tukea saa ainoastaan niiltä osin, joihin sulkeminen on kohdistunut. Jos ravintolalla on ollut esimerkiksi take away-myyntiä, niin tämän ulosmyynnin osuus ilmoitetaan hakemusta tehdessä helmikuun osalta. Tuen määrään vaikuttaa maksetut palkat sekä joustamattomat kulut. Sulkemiskorvauksesta löydät lisätietoja lisätietoa Valtiokonttorin www-sivulta.

---
Vuonna 1999 perustettu Tilimanager Oy tarjoaa asiakkailleen nykyaikaisia ja laadukkaita kirjanpitopalveluita.  Tilimanager Oy:n toiminnan keskeisiä arvoja ovat osaaminen, laatu ja luotettavuus sekä pitkäkestoinen asiakassuhde. Tilimanager Oy on ketjuihin kuulumaton, yrittäjävetoinen perheyritys, jolla on toimipaikat Tampereella ja Kangasalla.