Työeläkemaksuun sisältyvä hoitokustannusosa määräytyy ensi vuoden alusta eläkeyhtiökohtaisesti. Hoitokustannus on se osa maksua, jolla katetaan eläkeyhtiön toiminnasta, eli vakuutusten ja eläkkeiden hoitamisesta, aiheutuneet kustannukset. Toisin sanoen hoitokustannusosa kertoo työeläkeyhtiön tehokkuudesta. 

Vuoden 2023 alusta voimaan tuleva lakimuutos tavoittelee paitsi kustannustehokkuutta, myös läpinäkyvyyttä TyEL-maksuihin. Aiemmin hoitokustannusosa oli kaikilla työeläkeyhtiöillä sama ja mahdollinen ylijäämä palautettiin asiakkaille seuraavana vuonna osana asiakashyvityksiä. Muutoksen myötä eläkeyhtiöt perivät hoitokustannusta vain tarvittavan määrän ja käytännössä tämä vaikuttaa eläkeyhtiöltä tulevaan kuukausittaisen laskun summaan.

---
Vuonna 1999 perustettu Tilimanager Oy tarjoaa asiakkailleen nykyaikaisia ja laadukkaita kirjanpitopalveluita. Tilimanager Oy:n toiminnan keskeisiä arvoja ovat osaaminen, laatu ja luotettavuus sekä pitkäkestoinen asiakassuhde. Tilimanager Oy on ketjuihin kuulumaton, yrittäjävetoinen perheyritys ja tilitoimisto Tampereella, Kangasalla ja Pirkkalassa.