Vuoden päätteeksi moni työnantaja haluaa kiittää henkilöstöään menneestä vuodesta ja työpanoksesta. Muistamista miettiessä kannattaa huomioida, että Verottajan ohjeistuksen mukaisesti työnantaja voi muistaa työntekijöitään verovapaasti vähäisellä lahjalla, jos lahjan arvo on enintään 100 euroa.

Verovapauden edellytyksenä on, että jokainen työntekijä saa joko samanlaisen joululahjan tai voi valita työnantajan osoittaman useamman samanarvoisen lahjavaihtoehdon väliltä.

Lahjaa miettiessä huomioi siis nämä seikat:

  • Lahja voi olla esim. työnantajan valitsema palvelu, yksilöity lahjakortti, esine tai pääsylippu.
  • Verovapaa lahjakortti on yksilöity tarkasti tietyn esineen tai palvelun ostoa varten.
  • Lahjakortti, jolla voi vapaasti ostaa mitä vain, katsotaan verotuksessa palkaksi summasta riippumatta.
  • Aikaisemmin annettu lahja pienentää joululahjan enimmäisarvoa. Mikäli työnantaja on jo saman vuoden aikana aiemmin antanut työntekijöilleen vähäisiä lahjoja, tulee näiden yhteenlaskettu arvo olla korkeintaan 100 euroa.

Työntekijöille maksettava jouluraha tai joulubonus on palkkaa, josta maksetaan vero normaalin palkan tavoin.

---
Vuonna 1999 perustettu Tilimanager Oy tarjoaa asiakkailleen nykyaikaisia ja laadukkaita kirjanpitopalveluita. Tilimanager Oy:n toiminnan keskeisiä arvoja ovat osaaminen, laatu ja luotettavuus sekä pitkäkestoinen asiakassuhde. Tilimanager Oy on ketjuihin kuulumaton, yrittäjävetoinen perheyritys ja tilitoimisto Tampereella, Kangasalla ja Pirkkalassa.