Kilpailukieltosopimuksia koskeva siirtymäaika päättyy vuoden 2022 lopussa

Kilpailukieltosopimuksia koskeva uudistus astui voimaan 1.1.2022. Uudistuksen myötä työnantajan on maksettava korvausta työntekijälle kaikista kilpailukieltosopimuksista. Tarpeettomat ennen vuotta 2022 solmitut kilpailukieltosopimukset voi irtisanoa ilman irtisanomisaikaa vielä vuoden 2022 puolella, jolloin korvausvelvollisuutta ei synny. 

Työntekijälle maksettavan korvauksen määrä riippuu kilpailukieltosopimuksen rajoitusajan kestosta:

  • enintään 6 kk: korvauksen määrä on 40 % työntekijän palkasta
  • yli 6 kk: korvauksen määrä on 60 % työntekijän palkasta

Kilpailukieltosopimukset ovat sellaisia sopimuksia tai sopimusehtoja, joilla rajoitetaan työntekijän mahdollisuuksia työllistyä toisen työnantajan palvelukseen. Kilpailukiltosopimukseen on aina oltava lain edellyttämä työnantajan toimintaan tai työsuhteeseen liittyvä erityisen painava syy. Jos kilpailukieltosopimus on tehty ilman erityisen painavaa syytä, on se mitätön, eikä sido työnantajaa eikä työntekijää. Tällöin myöskään korvausta ei tarvitse maksaa.

---
Vuonna 1999 perustettu Tilimanager Oy tarjoaa asiakkailleen nykyaikaisia ja laadukkaita kirjanpitopalveluita. Tilimanager Oy:n toiminnan keskeisiä arvoja ovat osaaminen, laatu ja luotettavuus sekä pitkäkestoinen asiakassuhde. Tilimanager Oy on ketjuihin kuulumaton, yrittäjävetoinen perheyritys ja tilitoimisto Tampereella, Kangasalla ja Pirkkalassa.